Konfigurator vhodnih vrat

Želim ponudbo

   +386 1 7558 110

   okna.kli@oknakli.si

germany austria switzerland

 

Cenovno ugodni kakovostni komarniki za okna in vrata po meri

Pomladni in poletni meseci prinašajo tople temperature, katere radi izkoristimo za prezračevanje, sproščanje ali spanje ob odprtem oknu, toda brez komarnikov domovanje kaj hitro obišče nadležni mrčes. Večerno branje, kaj hitro prekinejo nadležne vešče, spanje pa brenčeči komarji. Prednost komarnikov je, da vam omogočajo miren, nemoteč spanec, ne porabljajo električne energije, so nizko stroškovni, saj je edini strošek nakup, hkrati pa so okolju in zdravju prijazni, ker ne vsebujejo nevarnih kemikalij. Najpogostejša skrb strank ob nakupu komarnika za okna ali vrata je, da bi z njegovo montažo izgubile svetlobo v bivalnem prostoru. Skrb je povsem odveč, saj so komarniki zasnovani iz kakovostnih materialov, ki zagotovijo, da prostor ostane svetel. V podjetju Okna KLI Logatec d.o.o. si prizadevamo, da naročnikom vseskozi ponujamo vrhunsko storitev, zato izdelamo tudi komarnike po meri, kjer dimenzije prilagodimo vašim potrebam.

 

Komarniki za okna

 

Komarniki za okna in vrata - vrste, vgradnja in uporaba

 

Poznamo različne vrste komarnikov za okna in vrata, ki se razlikujejo po velikosti, komarniških mrežicah, namembnosti. Ustrezno izbran komarnik za okna in vrata bo skorajda neopazen, bivalni prostor pa bo učinkovito zaščiten pred žuželkami. Vgrajujemo jih v različnih izvedbah, in sicer:

 

  • Fiksni komarniki

Fiksni komarnik za okna se pritrdi neposredno na okenski okvir in je primeren za okna, ki se ne odpirajo pogosto. S posebnim vzmetnim mehanizmom in ročaji se brez težav sname in ponovno pritrdi, njegova montaža pa ne zahteva vrtanja in vijakov. Predstavlja odlično rešitev za vsa že vgrajena okna in okna nepravilnih oblik. Fiksni komarnik za okna nudi visoko stopnjo zaščite pred mrčesom, okna pa se še vedno nemoteno odpirajo.

 

  • Drsni komarniki

Drsni komarniki nudijo ustrezno zaščito pred mrčesom panoramskim stenam pred prehodom na teraso, balkona ali vrt. Vzdržljivi materiali omogočajo, da se pritrdijo na različne vrste vrat. Večji komarniki so izdelani iz več panelov, vsi pa omogočajo odpiranje iz zunanje in notranje strani. Komarniki za vrata imajo preprosto, tiho upravljanje preko drsnih vodili, po katerih se komarnik zapelje ob odrivu. Dobavljivi so v standardni beli barvi, lahko pa izberete komarnike po meri in se odločite za katero izmed barv po RAL barvni lestvici. Komarniki so korozijsko odporni, se ne krivijo, stabilnost pa jim zagotavljajo mehansko spojeni kotni vari okvirja.

 

  • Rolo komarniki

Rolo komarniki so zaradi preproste uporabe primerna izbira za vse prostore. Delujejo podobno kot rolete, kjer se mrežica spušča in dviga do želene mere. Kadar ga ne potrebujete, ostane zvit v posebni omarici, kjer je varen pred vremenskimi vplivi, prahom in morebitnimi poškodbami. Zaradi vgradnje pod omet je primeren za velike izhode na balkone, terase ter za strešna okna in okna s polkni. Montaža komarnikov za okna je možna tudi tam, kjer so rolete že nameščene. Rolo komarnik za okna zagotavlja neoviran dostop do zunanje strani in neoviran pogled na okolico.

 

  • Plise komarniki

Komarnik za vrata se lahko vgradi na vse vrste balkonskih vrat, saj se mrežica ob tem zloži in razpre kot harmonika. Ker ne potrebuje veliko prostora, je odpiranje možno iz obeh strani. Odlikuje ga plise mrežica izdelana iz na stičišču varjene nagubane tkanine polipropilena. Plise komarniki odlično preprečujejo prepih tudi po naknadni namestitvi med roletna vodila.

 

  • Krilni komarniki

Krilni komarniki za vrata so z okvirjem pritrjeni na tečaje vrat, kar dovoljuje odpiranje iz zunanje in notranje strani. Poseben magnetni sistem samozapiralne vzmeti omogoča, da ostanejo zaprti tudi v ekstremnih vremenskih razmerah, zaklepni mehanizem pa poskrbi za boljšo protivlomno zaščito. Na voljo so še komarniki za vrata nihajne oblike, ki se samodejno odpirajo in zapirajo v obe smeri. Njihova montaža je mogoča na že vgrajena okna in vrata.

 

Poleg komarnikov za vrata in okna so del naše ponudbe še komarniki po meri, ki jih brez težav prilagodimo vašim željam.

  

Komarniki za vrata in okna nudijo trajno zaščito pred mrčesom

Komarniki za lesena in alu les okna

V poletnih mesecih so komarniki skorajda nujni, če želite dobro prezračiti bivalne prostore. Komarnik za okna in vrata nudijo zdravo, trajno zaščito pred mrčesom, toda ob nakupu morate biti pazljivi, saj bodo opravili svojo nalogo le, če bodo ustrezali vašim bivalnim prostorom. Pri izbiri morate upoštevati določena merila, s katerimi si boste zagotovili vzdržljive komarnike, ki vam bodo nudili optimalno zaščito pred mrčesom še dolga leta.

 

 

Kaj morate vedeti pred nakupom komarnika za okna ali vrata?

 

  • Način uporabe

Izbira komarnika za okna ali vrata je odvisna od načina, kako uporabljate izbrano okno oziroma vrata. Če imate na okenski polici cvetje, potem fiksni komarnik za okna ni prava izbira, saj ga ne morete odstraniti. V takšnih primerih je bolje izbrati rolo komarnik za okna, ki ga boste brez težav navili, odprli okna in zalili cvetje.

 

  • Odpiranje komarnikov

Odpiranje komarnika za okna je pogojeno tudi z razpoložljivim prostorom. Med najbolj priljubljenimi so zagotovo plise ter rolo komarniki za vrata v vertikalni in horizontalni izvedbi. Oboji so nadvse primerni za nepravilne oblike oken ter za bivalne prostore, kjer je na voljo omejen prostor. Ustrezno rešitev pri pomanjkanju prostora predstavljajo tudi komarniki po meri.

 

  • Mrežica komarja

Standardne mrežice na komarnikih za vrata ali okna so izdelane iz steklenih vlaken in so dobavljive v različnih odtenkih. To vam omogoča, da za zatemnitev prostora izberete temnejšo mrežo, ki deluje kot zunanje senčilo ali pa se odločite za takšno, ki prepušča v prostor veliko svetlobe. Komarniške mrežice so z razvojem tehnologije postale mnogo več kot le zaščita pred insekti. Izdelane iz tehnološko dovršenih materialov zagotavljajo tudi učinkovito zaščito pred cvetnim prahom.
Zemljevid
Kli Logatec povpraševanje

Vas zanima več?

Brezplačno povpraševanje