Konfigurator vhodnih vrat

Želim ponudbo

   +386 1 7558 110

   okna.kli@oknakli.si

germany austria switzerland

Energijsko učinkovita lesena okna

Razvoj vseh oken gre v smeri energetske učinkovitosti. Z uvedbo troslojne zasteklitve polnjene z žlahtnim plinom in z nizko-emisijskim (low-e) premazom zastekljene površine okna dosegajo majhne toplotne prehodnosti, celo do U=0,6 kW/m2K.

Energijsko učinkovito oknoŠibki člen po izboljšavi oken je pri toplotnih izgubah tako postal okenski okvir, ki ga tudi sami konstantno razvijamo in izboljšujemo.

Izboljšave so potrebne tudi na področju lesenih okvirjev, čeprav se je sprva smatralo, da je les sam po sebi dovolj dober izolator, saj so leseni okvirji v primerjavi s PVC okvirji enakih dimenzij dosegali občutno boljše rezultate.

Umetni PVC in ALU materiali, ki so sami po sebi dobri prevodniki toplote, se sprva niso mogli kosati z lesom. Z razvojem PVC in ALU okvirjev pa je les dobil hudo konkurenco. PVC okvir s šestimi zračnimi komorami že lahko dosega enako ali celo boljšo toplotno prehodnost kot polni leseni okvir enakih dimenzij.

Ideja za izboljšanje toplotnih lastnosti lesenih okvirjev je prišla iz izboljšav PVC okvirjev. Ker je PVC material dober toplotni prevodnik so kot toplotni izolator uvedli zrak, ki je ujet v zračne komore, podobno kot zrak med med stekli. Na isti princip se izboljšujejo tudi karakteristike lesenih oken.

V profilu lesenega okvirja se naredijo luknje, ki delujejo kot izolativne zračne komore pri PVC oknih in v medstekelnem prostoru.Za dodatno izboljšanje toplotnih lastnosti se danes razvijajo tudi okna, ki so dejansko sestavljena po podobnem principu kot stene: iz nosilnega elementa iz lesa in iz izolativnega elementa - PU polnila.

Oglejte si našo ponudbo energetsko učinkovitih lesenih oken in alu-les oken.

S takimi okni dosegamo dovolj nizko toplotno prehodnost tudi za pasivne hiše (do 0,7 kW/m2K).
Zemljevid
Kli Logatec povpraševanje

Vas zanima več?

Brezplačno povpraševanje