Konfigurator vhodnih vrat

Želim ponudbo

   +386 1 7558 110

   okna.kli@oknakli.si

germany austria switzerland

Estetsko privlačna okna

Človek že od pradavnine pri gradnji svojih bivališč in orodja uporablja les.

Les je naravni material, ki je relativno mehek in ga je zato mogoče dobro oblikovati (je bistveno mehkejši kot kamen). Je material, kiodseva občutek topline in v ljudeh zbuja občutek domačnosti. Pozitivna je tudi taktilna izkušnja lesa, saj dotiki lesa zbujajo prijetne občutke. Les avtomatično povezujemo z občutjem lepega in prijetnega.

Les v obliki končnega izdelka kaže tradicijo obdelovanja in uporabe lesa, a je nepogrešljiv tudi pri modernem oblikovanju izdelkov in prostorov.

Veliko različnih pozitivnih lastnosti lesa je privedlo do široke uporabe na različnih področjih človekovega življenja in ustvarjanja. S tem pa so se razvili tudirazlični načini obdelave lesa. Od grobih strojnih razrezov hlodov v deske na žagah, do finih ročnih spretnosti. Način obdelave lesa se je spreminjal tudi skozi različna zgodovinska stilna obdobja. Vedno se je prilagajal stilu v katerem je izdelek nastajal. Čeprav se nekatere ročne spretnosti na žalost izgubljajo pa globalno obstaja veliko različnih stilov in načinov obdelave lesa.

Enako velja tudi za oknaLes omogoča različno oblikovanje različnih stilnih izrazov, od zaobljenih, mehkih lesenih robov, do čistih, ravnih modernih linij. Sto različnih izrazov iz istega materiala.

Leseni okvirji ponujajo bistveno več različnih stilnih možnosti, kot na primer PVC ali ALU okna.

Poseben čar lesu daje tudi njegova neponovljiva struktura, ki je odvisna od vrste lesa in pogojev rasti. Vsako drevo in vsak kos lesa je pravzaprav neponovljiv in unikaten. Že to, eno samo dejstvo, govori v prid estetski privlačnosti lesenih oken.

Oglejte si ponudbo lesenih oken OKNA KLI Logatec®, ki so narejena po najnovejših tehnoloških standardih s spoštovanjem tradicije oblikovanja lesenih oken. 

 

Starinska kuhinja Moderna dnevna soba Okna lepega videza

 

 

 
Zemljevid
Kli Logatec povpraševanje

Vas zanima več?

Brezplačno povpraševanje