Konfigurator vhodnih vrat

Želim ponudbo

   +386 1 7558 110

   okna.kli@oknakli.si

germany austria switzerland

Kvalitetna lesena okna po meri znižujejo stroške ogrevanja

Zunanji videz objekta (hiše ali poslovnega prostora) je pomemben prav tako kot notranjost. Je prvo kar opazijo mimoidoči in obiskovalci, zato je poleg vseh drugih lastnosti, ki jih lesena okna nudijo, pomembna tudi njihova estetska vrednost. Kvalitetna lesena okna so dolgoročna investicija, ki je ne boste obžalovali; nadgradila bodo zunanji videz vašega doma in ga popestrila s pridihom domačnosti. Istočasno pa bodo lesena okna zmanjšala stroške električne porabe, namenjene ogrevanju pozimi in ohlajanju objekta v poletnih mesecih. V podjetju Okna Kli Logatec, se že dolga leta ukvarjamo z izdelavo lesenih oken in jih izdelujemo tudi po meri, kar nam daje možnost, da se strankam popolnoma prilagodimo. Tako prijetno bivanje in naravno vzdušje ne more ustvariti nobeno drugo stavbno pohištvo kot le kvalitetna lesena okna, še posebej če se pri njihovi vgradnji ni potrebno obremenjevati z dimenzijami ali oblikami. Lesena okna po meri izdelujemo v najrazličnejših velikostih, tudi v nepravilnih oblikah, kljub temu pa vzdržujemo konkurenčne cene za naše stranke, kar nam omogoča lastna proizvodnja.

 

Izdelava lesenih oken po meri

 

Prednosti kvalitetnih lesenih oken, izdelanih po meri strank

Lesena okna so precej bolj zračna kot okna iz drugih materialov a je njihova izolacijska sposobnost kljub temu izjemna. Les je namreč, tudi ko je že obdelan, še vedno živ in sodeluje pri ustvarjanju prijetne klime v notranjosti. V primeru previsoke vlage, jo leseno okno sprejme, posrka vase, ko pa se zrak v prostorih izsuši, jo leseno okno oddaja nazaj v stanovanje. Les tudi velja za daleč najboljši naravni izolator z zelo nizko toplotno prevodnostjo. Kvalitetna lesena okna tako niso energetsko učinkovita rešitev le v zimskih mesecih, temveč tudi v vročih poletnih dneh, saj preprečujejo vdor vročega zraka v notranjost stanovanja. Če so opremljena z dobrimi, troslojnimi stekli, se njihove lastnosti tako izboljšajo, da jih je mogoče vgraditi v nizko energijske in pasivne hiše, saj izpolnjujejo vse potrebne pogoje. Pomembno je le, da so vgrajena po novih RAL smernicah vgradnje, ki preprečujejo ustvarjanje toplotnih mostov, na mestih kjer se stikajo različni materiali (leseno okno – stena).

 

Poleg tega so kvalitetna lesena okna odlični zvočni izolatorji in odporna na pogosta temperaturna nihanja, zaradi možnosti raztezanja. To pomeni, da ne bodo razpokala ali povzročala drugih nevšečnosti. Seveda pa je tudi pri izbiri stavbnega pohištva vse bolj pomemben ekološki vidik, česar se v našem podjetju zelo dobro zavedamo. Standardna in kvalitetna lesena okna po meri iz naše ponudbe, se uvrščajo med okna, ki so najbolj prijazna do okolja. Med njihovo proizvodnjo namreč ne prihaja do izpustov ogljikovega dioksida, ki velja za glavnega krivca za globalno segrevanje. S prihodnostjo v mislih ves čas izboljšujemo in nadgrajujemo tehnologijo, se prilagajamo modernim evropskim smernicah ter se trudimo za boljši jutri.

 

Kvalitetna lesena okna zahtevajo manj vzdrževanja

Izbira kvalitetnih lesenih oken pa pomeni tudi manj dela z njihovim vzdrževanjem. Pri tem je treba poudariti, da so vam dandanes na voljo premazi, ki uspešno kljubujejo UV-žarkom, zaradi česar je vzdrževanje lesenih oken precej enostavnejše kot v preteklosti. Seveda pa morate pri vzdrževanju dosledno upoštevati navodila proizvajalca, saj lahko v nasprotnem primeru pride do nepopravljivih poškodb na oknih. Redni pregledi stanja in sanacija morebitnih težav bodo podaljšali življenjsko dobo vaših lesenih oken. Leseno okno resda potrebuje malce več nege kot okna iz drugih materialov, vendar pa tudi nudi neprimerno več kot ostalo stavbno pohištvo.

Kvalitetna lesena okna po meri

 

Lesena okna po meri, z aluminijasto oblogo

Da bodo kvalitetna lesena okna po meri še boljša, jih na vašo željo prevlečemo z aluminijasto oblogo, ki bo njihovo življenjsko dobo še podaljšala. Le-ta so zaščitena na najbolj izpostavljenih delih, da jim ne moreta do živega niti toča in sonce, niti okvirjev ni mogoče mehansko poškodovati. Na zunanji strani moderna in sodobna, v notranjosti pa še vedno čudovita lesena okna, ki se ponašajo s svojo naravno lepoto. Razmislite o izdelavi lesenih oken po meri, saj jih bomo prilagodili popolnoma po vaših željah in jih uskladili s potrebami vašega objekta. Ker vemo, da sta menjava ali nakup lesenih oken velik finančni zalogaj za vsakogar, vam bomo naproti prišli tudi z ugodnimi plačilnimi pogoji.
Zemljevid
Kli Logatec povpraševanje

Vas zanima več?

Brezplačno povpraševanje