Konfigurator vhodnih vrat

Želim ponudbo

   +386 1 7558 110

   okna.kli@oknakli.si

germany austria switzerland

Les

Uporaba lesaLes je material, katerega predelava in uporaba ne povzroča izpustov večjih količin toplogrednih plinov v okolje, kot jih drevo v času rasti izniči (ima »zero carbon footprint«). Zato je uporaba lesa  predvsem v gradbeništvu (v katerem je za pridobitev in oblikovanje drugih materialov potrebno veliko energije) smiselna, ekološka in trajnostno naravnana.

Slovenija je dežela, katere naravno bogastvo je les, ki raste v naših gozdovih. Smo na tretjem mestu po visoki gozdnatosti v Evropi (pred Slovenijo sta le Švedska in Finska, ki boljše pa izkoriščata svoje naravno bogastvo). V Sloveniji imamo pozitiven prirastek lesa, kar pomeni, da v enem letu zraste več novega lesa, kot ga uspemo posekati, predelati in porabiti.

Les je naravni material, ki daje občutek topline in domačnosti. Je tudi »živ » material, ki »diha«. Pri lesenih oknih lesuravnava vlago v prostoru, če jo je preveč jo vpija in oddaja, če jo je premalo. Velikokrat ljudje naredijo napako, ko se odločijo za menjavo lesenih oken in namesto njih montirajo cenejša PVC okna, ki ne uravnavanjo vlage. To je problematično predvsem v starejših hišah in v prostorih kjer je veliko vlage (kuhinje, kopalnice). PVC okna prostor neprodušno zaprejo in vlaga, ki so jo prej vpijala okna ostaja v prostoru in se v zimskem času lahko pokaže tudi v obliko kondenza. Če lesena okna zamenjate s PVC okni boste morali prostore pogosteje zračiti.

V podjetju OKNA KLI Logatec® za izdelavo oken uporabljamo kvaliteten smrekov, macesnov, meranti, jelkin in hrastov les, seveda pa ugodimo tudi željam bolj zahtevnih strak. Okna z lesenim okvirjem so bila na trgu prisotna prva in imajo zaradi dolgoletne tradicije prednost pred drugimi vrstami (PVC, les/alu, alu) oken.

Pri razvoju novih oblik lesenih oken stremimo k doseganju popolnosti na vseh področjih: pri oblikovanju videza, doseganju boljših termičnih lastnosti okna, odvodnjavanju in sistemih odpiranja. Da bi poskrbeli za zadovoljstvo strank v podjetju OKNA KLI Logatec® sledimo najnovejšim smernicam, razvijamo in testiramo vedno nove okenske profile in se istočasno vedno zanašamo na znanje, ki smo ga pridobili z dolgoletno tradicijo oblikovanja in montiranja lesenih oken.
Zemljevid
Kli Logatec povpraševanje

Vas zanima več?

Brezplačno povpraševanje