Konfigurator vhodnih vrat

Želim ponudbo

   +386 1 7558 110

   okna.kli@oknakli.si

germany austria switzerland

Lesena okna po naročilu najboljša izbira

Danes so kupci oken postavljeni pred veliko odločitvijo med različnimi materiali – les, PVC, aluminij ali njihove kombinacije. Tržišče je praktično zasičeno z veliko ponudbo in kar težko je ločiti zrnje od plevela. Če upoštevamo samo material,  je nekoliko v prednosti PVC, čeprav tudi aluminij in les ne zaostajata kaj dosti. Zaradi pozitivnih lastnosti lesa, pa so za bivanje zagotovo najkvalitetnejša in najprijetnejša lesena okna, ki dajejo vtis prijaznosti in topline ter tako nudijo domačno vzdušje. Lesena okna po naročilu so še zlasti postala priljubljena pri nizkoenergijskih in pasivnih (okolju prijaznih) gradnjah, saj so energetsko učinkovita, zagotavljajo zdravo bivanje in ustrezno osvetljenost prostorov.

Les je naravni material, ki je prijazen tako do okolja kot do človeka. Zakaj ga ne bi uporabili, saj imamo v Sloveniji ogromne površine gozdov in material za izdelavo lesenih oken praktično pred nosom? Njegova kakovostna sečnja, sušenje in obdelava so predpogoj za odlične rezultate, torej visokokvalitetno stavbno pohištvo. Če poskrbimo tudi za ustrezno vzdrževanje lesenih oken, lahko ta preživijo več generacij kot PVC okna. Les je material, ki diha, zato leseni okvirji omogočajo stalno prepuščanje zraka. Pozimi tako v objekte doteka dovolj zraka, da prostor ostaja svež a vseeno topel, poleti pa v prostorih ohranja prijetno temperatura in zadržuje vročino zunaj. Cena lesenih oken sicer ni najcenejša, vseeno pa je povezana s kakovostjo, katera je sigurno višja kot pri PVC variacijah.

Lesena okna vrhunske kakovosti

 

Leseno okno –  cena izdelave po meri

Vedno več ljudi se odloča za vgradnjo lesenega stavbnega pohištva, k čemur še pripomore možnost izdelave lesenih oken po meri. Naše stranke niso več omejene na standardne mere, kar je zelo dobrodošlo, saj se je tudi gradnja objektov spremenila. Arhitekti namreč v svoje projekte zelo radi vključujejo velike steklene površine in se igrajo s svetlobo, kar jim omogoča izdelava oken po naročilu oz. po meri. Standardi so se spremenili, meje so se zabrisale in gradnja je k sreči postala veliko bolj razgibana kot včasih, ko se je po načrtih gradilo le nekaj tipov hiš. V podjetju OKNA KLI Logatec za izdelavo standardnih in lesenih oken po naročilu največ uporabljamo smrekov, macesnov in hrastov les. Cena za leseno okno je najprej odvisna od tega, ali se odločite za izdelavo oken po meri ali pa gre tipska leseno okno. Cena izdelave po meri je seveda nekoliko dražja, na končno vrednost pa poleg vrste lesa vpliva tudi izbira zasteklitve, dimenzije lesenih oken, vrste okovja in ostale želje naročnikov. Ne glede na to, kakšne so slednje, vam jih v našem podjetju z veseljem uresničimo. Cenik lesenih oken torej vključuje različne tipe uporabljenega lesa, barve, premazov ter stekla ter okovja.

Po zaslugi sodobne tehnologije so standardna in lesena okna po naročilu izdelana vrhunsko, z najbolj kakovostnimi materiali, zato lahko hodijo v korak z novejšimi materiali in jih v mnogo čem celo prekašajo. Lesena okna po naročilu vam bodo zagotovila vrhunsko zaščito, obenem pa vam bodo polepšala dom.

 

PRI IZDELAVI OKEN PAZIMO NA NARAVO IN VARUJEMO OKOLJE

Z veseljem opažamo porast kupcev, ki za svoje domove ali poslovne objekte izberejo vgradnjo lesenih oken. Varovanje narave se postavlja vse bolj v ospredje, ne samo pri uporabi naravnih materialov za bivanje, temveč tudi pri njihovi proizvodnji. Tako je tudi pri izdelavi lesenih oken, saj se zanjo porabi dosti manjša količina energije kot pri izdelavi stavbnega pohištva iz drugih materialov. Emisije CO2 so v naše zadovoljstvo in ponos zmanjšane na minimum. Ni nam vseeno kaj bo ostalo za nami in kako bodo živeli naši in vaši otroci v prihodnosti, zato se trudimo stopiti ob bok podjetjem, ki se razvijajo v smeri in delujejo z ideologijo - čim manj prizadeti okolje.

 

Lesena vhodna vrata profil

 

Strokovna montaža lesenih oken ključno vpliva na njihovo učinkovitost

Montaža oken mora biti izvedena v skladu z najsodobnejšimi standardi, drugače okna ne dosegajo pričakovanih učinkov. Stik med okenskim profilom in zidom oziroma špaleto mora biti dobro zatesnjen, sicer nastajajo toplotne izgube, mogoč je tudi razvoj plesni zaradi površinske kondenzacije vlage. Kar je še posebej problematično pri lesenih oknih, ki lahko zaradi prisotnosti vlage začnejo počasi propadati.
Zato je montaža lesenih oken v našem podjetju izvedena po RAL standardu, ki zagotavljajo pravilno delovanje rege in preprečuje nastajanje toplotnih mostov tako, da zaščiti sloj izolacije pred vlago s posebnim trakom. Ta tudi poveže okenski okvir s steno tako, da kljub toplotnemu raztezanju PU pena ohrani svojo funkcijo. RAL vgradnja oken tako zagotavlja, da je stik med okenskim okvirjem in steno dodatno in učinkovito zatesnjen.

 

ENOSTAVNO VZDRŽEVANJE LESENIH OKEN

Lesena okna lahko vzdržijo zelo dolgo, če imajo pravilno nego in pravo skrb. Priporočljivo je, da jih enkrat letno dobro pregledate in zaščitite z negovalnimi sredstvi, ki so za to namenjena. Posebni premazi bodo zapolnili mikro razpoke, ki lahko nastanejo zaradi vremenskih vplivov ali mehanskih poškodb in preprečili vdor zraka in vlage ter posledično propadanje lesenih oken. Za čiščenje uporabljate blaga negovalna sredstva in čistila, ki ne ranijo površine, izogibajte pa se abrazivnih čistilnih sredstev, ki na lesu naredijo raze, s tem pa več škode kot koristi.

 

Obiščite nas in preverite našo ugodno ponudbo za vrhunska lesena okna po meri. Prepričani smo, da vas bo cena za leseno okno navdušila, saj je cenik običajno prilagojen potrebam in željam stranke.

 

 

Lesena okna

 
Zemljevid
Kli Logatec povpraševanje

Vas zanima več?

Brezplačno povpraševanje