Konfigurator vhodnih vrat

Želim ponudbo

   +386 1 7558 110

   okna.kli@oknakli.si

germany austria switzerland

Lesena okna – eko subvencija in pogoji pridobitve 

Razmišljate o nakupu lesenih oken, a je proračun, ki ga imate na voljo, precej omejen? Odlašanje z menjavo v takšnih primerih ni najbolj smiselno, saj so dotrajana okna povezana z ogromnimi izgubami energije, prav tako pa ni pametno izbrati manj kakovostnih, a cenejših lesenih oken. Eko subvencija je rešitev, s pomočjo katere vam ne bo treba izbirati med ceno in kvaliteto.

Lesena okna z eko subvencijoKaj je eko subvencija za lesena okna?

Eko sklad, slovenski okoljski javni sklad, vsako leto objavi razpis za pridobitev nepovratnih sredstev, namenjenih zamenjavi starih oken z novimi in kakovostnejšimi, načeloma lesenimi okni. Eko subvencija je namreč povezana z iskanjem načinov za zmanjšanje obremenitve okolja oziroma narave, zato dobivajo prednost naravni materiali. Zaradi boljšega tesnjenja novih oken se bo občutno znižala tudi poraba energije, namenjene ogrevanju oziroma hlajenju, zato gre za vsestransko ekološko rešitev, ki pa je navsezadnje ugodna tudi za vašo denarnico. Cilj eko subvencije za lesena okna, ki lahko znaša celo do 20 % cene novih oken, je spodbuda k bolj osveščenemu, okolju prijaznemu bivanju.

Kako do nepovratnih finančnih sredstev za lesena okna?

Eko subvencija se načeloma razpisuje le za okna s trojno zasteklitvijo, največja skupna površina oken, za katere je v enem letu mogoče pridobiti subvencijo, pa znaša 30 m2.  Vlogo za eko subvencijo za lesena okna morate oddati še pred samo vgradnjo, v primeru izpolnjevanja vseh pogojev pa bodo sredstva izplačana najkasneje v 60 dneh. Izredno pomembno je, da je toplotna prevodnost vaših novih oken dovolj nizka, zato izberite zanesljivega ponudnika, ki lahko zagotovi kakovost svojih izdelkov.
Zemljevid
Kli Logatec povpraševanje

Vas zanima več?

Brezplačno povpraševanje