Konfigurator vhodnih vrat

Želim ponudbo

   +386 1 7558 110

   okna.kli@oknakli.si

germany austria switzerland

Lesena okna z roletami ali žaluzijami? Izbira je odvisna od različnih dejavnikov

 

Lesena okna z roletami še zdaleč niso stvar preteklosti. Številni ljudje namreč na novo odkrivajo prednosti, ki ji ponuja les, podobno pa velja tudi za rolete. Lesena okna z roletami so torej spet v modi in vse bolj iskana, seveda pa se je kar precej spremenil njihov dizajn, povečala pa se je tudi njihova funkcionalnost. Tokrat se osredotočamo predvsem na ključne razlike med roletami in žaluzijami, saj je bilo o primerjavi različnih materialov za izdelavo oken doslej povedanega že ogromno.

Razlogi, zakaj izbrati lesena okna z roletami

Vas gospodinjska opravila, predvsem čiščenje, spravljajo v obup in vam jemljejo preveč dragocenega časa? V tem primeru so lahko lesena okna z roletami prava izbira za vas, saj boste imeli z njimi precej manj dela, kot če bi se odločili za žaluzije, ki zahtevajo dokaj pogosto čiščenje. Rolete so enostavne za montažo, sodobna tehnologija pa je omogočila tudi njihovo daljinsko upravljanje in druge nadgradnje. V primerjavi z žaluzijami lahko z roletami dosežete popolno zatemnitev, zato so še posebej dobrodošle v prostorih, namenjenih spanju.

V katerih primerih dati prednost žaluzijam?

Lesena okna z roletami je bolje nadomestiti z lesenimi okni, ki imajo nameščene žaluzije, povsod tam, kjer prostora ne želimo popolnoma zatemniti, ampak želimo ohraniti možnost regulacije svetlobe. V nekaterih primerih so lahko smiselna rešitev tudi žaluzije v oknu, ki postajajo zelo razširjene, saj združujejo prost nadzor nad količino svetlobe v prostoru in enostavno čiščenje. Pred dokončno odločitvijo pa se je vsekakor smiselno posvetovati tudi s proizvajalcem senčil.

 

Naša ponudba lesenih oken.
Zemljevid
Kli Logatec povpraševanje

Vas zanima več?

Brezplačno povpraševanje