Konfigurator vhodnih vrat

Želim ponudbo

   +386 1 7558 110

   okna.kli@oknakli.si

germany austria switzerland

05. 05. 2023

Blog

 

Alu les okna prinašajo ogromno prednosti za optimalno ceno

Alu les okna so idealna rešitev, kadar ste v dilemi, katera okna izbrati. Narejena so tako, da je jedro iz lesa, oblečena pa so v aluminij. Ta kombinacija pomeni, da so toplotno izolativna zaradi topline naravnega materiala, zunanjost pa je zelo odporna na vremenske in mehanske vplive. Kar se tiče cene, so malenkost dražja od klasičnih ali plastičnih, a še vedno cenovno ugodnejša od kovinskih oken.

 Ljudje so se dolga leta izogibali kovinskega stavbnega pohištva, ker so menili, da so hladna in imajo industrijski videz. Z napredkom na področju oblikovanja okvirjev in tehnologije stekla, so aluminijasto lesena okna dobila nov sloves, saj ponujajo nove možnosti oblikovanja in večjo toplotno učinkovitost kot tradicionalna. Na voljo so v različnih izvedbah in barvah, združujejo vse prednosti in lepoto naravnih materialov in kovine v enem kosu, ne da bi pri tem ogrozila toplotno učinkovitost, funkcionalnost in izbiro oblike.

Zato je ta kombinacija zelo priljubljena, saj daje toplino naravnega materiala, hkrati pa se s kovinsko zunanjostjo podaljša življenjska doba produkta in poenostavi vzdrževanje. Ker so vse zunanje površine kovinske, je tudi izbira barv pestra, saj je možno naročiti stavbno pohištvo v katerikoli barvi in tudi v vzorcu naravnih surovin.

 

aluminijasto-lesena-okna

 

 


Aluminijasto lesena okna so energetsko učinkovita in praktična

 

Aluminijasto lesena okna so sodobna rešitev za zamenjavo starih energetsko neučinkovitih oken ali vgradnjo novih. Za njihovo izdelavo uporabljamo skrbno izbrane surovine, ki izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti. Kovinski profil varuje in ščiti stavbno pohištvo pred škodljivimi vplivi vremenskih razmer ter tako zagotavlja njihovo dolgo življenjsko dobo. Odporna so na mehanske poškodbe, poleg tega pa ščitijo vaš dom pred vlomom.

Ta vrhunska izdelava in izbira materialov zaradi svoje funkcionalnosti, trpežne konstrukcije in čudovitega dizajna zadovolji tudi najzahtevnejše kupce. Pri odločanju za to vrsto stavbnega pohištva lahko izberete poljubno barvo zunanjih okvirjev z uporabo palete RAL ali izbora vzorcev, ki spominjajo na naravne materiale. Kovinski zunanji okvir pomeni tudi enostavno nego, zato ne potrebujejo posebnega vzdrževanja kot je na primer pogosto barvanje. Vsi okvirji so prašno barvani, kar pomeni, da je opravljen postopek kvalitetne protikorozijske zaščite.

Poleg dolgotrajne odpornosti na vremenske vplive, zagotavlja tovrstna obdelava kovine izbiro barve, strukture in stopnje sijaja, kar omogoča stilsko usklajenost s celotnim zunanjim videzom hiše.

 

 

 

Alu les okna združujejo najboljše obeh materialov

 

S kombinacijo obeh materialov lahko izberete varne, naravne, svetle, tople in visoko izolativne produkte, primerne za vse vrste klasičnih ali modernih arhitekturnih slogov. Naravna surovina gozda in kovina, sta dva različna materiala, prav tak so različne barve in teksture. Odlična trajnost, barve na zunanji strani, ki ne zbledijo in topel naraven material v notranjosti, vse to so odlike našega stavbnega pohištva.

Značilnosti naravnega materiala prispevajo k toplini in estetiki okolja, v katerem se uporablja. Poleg tega zagotavljajo odlično zvočno in toplotno izolacijo. Zračne celice, ki preprečujejo prenos toplote, so idealne tudi za absorpcijo zvoka, saj blokirajo odmev in hrup .

Prednost nerjavne kovine, ki zdrži več let, ne da bi jo bilo treba posebej vzdrževati, pa je trajnost. Pri tem sistemu lahko med številnimi barvnimi različicami izberete tudi barve za notranji in zunanji okvir, ki so med seboj neodvisne. Medtem, ko izbirate ustrezno barvo za pročelje, lahko za notranji prostor izberete tudi barvo in teksturo v skladu z notranjo opremo.

Začetna investicija je malce višja kot pri nakupu ostalih vrst stavbnega pohištva. Ampak ko potegnemo črto, so cenejša od vseh, če upoštevamo celotno ekonomsko življenjsko dobo. Poleg tega pri primerjavi cen pogosto naredimo napako, saj je treba primerjati dva izdelka, ki izkazujeta enake lastnosti. Pri tej primerjavi je treba upoštevati vprašanja, kot so izolacija, estetika in vzdrževanje.

 


SE SPRAŠUJETE KATERA OKNA IZBRATI?

 

Kadar gradite nov dom ali prenavljate starega, se odločite za naša kvalitetna alu les okna. Ker spadajo med energetsko varčna, je možno zanje pridobiti tudi subvencijo iz Eko sklada, saj so izdelana po standardih, ki povsem ustrezajo razpisnim pogojem. S subvencioniranim nakupom boste tako privarčevali že pri nabavi, kasneje pa se vam bo ta investicija obrestovala tudi pri tekočih stroških ogrevanja.

Tudi z izbiro zasteklitve boste prispevali k dodatni zvočni in toplotni izolaciji vašega doma. Kakšen bo vaš pogled skozi okno je odvisno od tega, ali boste izbrali večslojno zasteklitev iz protivlomnega, refleksnega ali kaljenega stekla.

 

katera-okna-izbrati

 

 


Pestra ponudba kvalitetnega stavbnega pohištva in dodatkov

Poleg kvalitetnih oken, vrat in drugega stavbnega pohištva, ki zadovoljuje vse evropske standarde, obsega naša ponudba še mnogo več. Izdelujemo in montiramo panoramske stene, ki so v sodobnem gradbeništvu pomemben vir svetlobe in omogočajo vizualno povezanost notranjih in zunanjih prostorov.

Kvalitetno in moderno stavbno pohištvo potrebuje tudi sodobna ali tradicionalna senčila. Zato najdete v naši bogati ponudbi rolete, senčila in komarnike, pa tudi bolj tradicionalna polkna. Seveda ne smejo manjkati tudi ujemajoče se police in kljuke.

Za celosten urejen zunanji videz vašega doma pa poskrbimo s kakovostnimi fasadnimi sistemi. Tako bo vaša stavba povsem zaščitena pred izgubo energije in pred zunanjimi motečimi dejavniki. Obiščite našo celotno spletno stran in poskrbite za energetsko varčen, varen in prijeten dom.

 

 

 

 

 

 
Zemljevid
Kli Logatec povpraševanje

Vas zanima več?

Brezplačno povpraševanje