Konfigurator vhodnih vrat

Želim ponudbo

   +386 1 7558 110

   okna.kli@oknakli.si

germany austria switzerland

21. 02. 2023

Blog

Balkonska okna in druga lesena okna na zalogi pri Kli Logatec

Balkonska okna so ključni del doma in prava izbira ni ravno enostavna odločitev. Pomembno je, da so balkonska okna estetsko primerna za vaš dom, ob izbiri pa moramo upoštevati številne dejavnike, kot so funkcija, toplotne lastnosti, energetsko učinkovitost in sam material.

Balkonska okna so samo ena izmed različnih vrst v naši ponudbi. Če ste v dilemi, katera izbrati, se lahko obrnete na nas in naše strokovnjake. V naši ponudbi lahko poleg balkonskih oken, najdete tudi dvokrilna lesena okna, lesena okna in vrata v različnih barvah in stilih ter druga lesena okna na zalogi.

Ponudbo lahko preverite na naši spletni strani ali nas obiščite v živo v poslovnih enotah v Ljubljani, Mariboru ali Gradcu. Pomagali vam bomo pri v primeru dileme katera okna izbrati in vam svetovali pri izbiri materiala, stila in celotne funkcije lesenih oken in vrat.

 

balkonska-okna-na-hisi

 

 

Toplina in unikatnost lesenih oken in vrat

Človek že od prazgodovine uporablja les kot gradbeni material. Menimo, da se lahko vsi strinjamo, da leseno pohištvo na splošno izžareva prav posebno toplino. Večinoma ljudje ob lesu občutimo občutke prijetnosti, lepote in domačnosti. Pri nas smo mnenja, da lahko z uporabo lesenih oken in vrat prav prijetno popestrimo in izpopolnimo celotno izkušnjo našega doma in bivanja.

Ker je les mehak, ga je posledično lažje oblikovati. Oblikujemo ga lahko na različne načine, na primer z grobimi strojnimi razrezi ali pa finimi ročnimi spretnostmi. S primerno obdelavo lahko razvijemo mnogo različnih oblik. Obdelava lesa je kot umetnost, saj nam omogoča oblikovanje čistih in ravnih linij, ki izražajo minimalizem in modernost, pa vse do zaobljenih, toplih in mehkejših lesenih robov.

Kar pa lesene izdelke naredi še posebej unikatne, je ravno neponovljiva struktura lesa. Vsako drevo je namreč popolnoma unikatno, posledično pa je unikaten tudi vsak izdelek. Če želite, da bo vaš dom edinstven, vam toplo priporočamo uporabo lesenih oken. Svoj dom lahko popestrite in oživite z dvokrilnimi lesenimi okni, balkonskimi okni ali pa drugimi lesenimi okni na zalogi.

 

Ekološka naravnanost pri izbiri oken

V današnjem času je zelo pomembno, da ravnamo in izbiramo ekološko. Tudi odločitev katera okna izbrati, ima ekološke posledice.

Zgolj les, od vseh materialov, ki se jih uporablja za izdelavo okenskih okvirjev, je resnično ekološki. Ob tem pa je zelo pomembno poudariti tudi, na kakšen način je les obdelan. Če so na lesu uporabljene agresivne in nevarne kemikalije oziroma premazi, tega izdelka ne moremo v celoti smatrati kot ekološkega.

Ko govorimo o ekološkosti, je pomembno poudariti, da obdelava in raba lesa ne povzročata izpusta večjih količin toplogrednih plinov v okolje. Les, vključno z vetrno, sončno in geotermalno energijo, spada pod obnovljive vire energije. Za pridobivanje in obdelavo lesa potrebujemo bistveno manj energije, kot jo uporabimo pri drugih materialih za izdelavo oken. Slovenija zaseda 3. mesto v Evropi po zasedenosti z goznatimi površinami.

Kar 60% Slovenije predstavlja gozdnata površina, kar pa žal pri nas še vedno premalo izkoriščamo. V Sloveniji imamo pozitiven prirastek lesa, kar pomeni, da v enem letu posekamo bistveno manj lesa, kot ga v tem času zraste.

 

dvokrilna-lesena-okna

 

Katera okna izbrati?

Če se sprašujete, katera okna izbrati oziroma katera so primerna za vaš dom, tu na vrsto pridemo mi. Pri nas lahko izbirate med pestro ponudbo balkonskih oken, dvokrilnih lesenih oken, lesenih oken in vrat v različnih barvah in stilih. Naša dolgoletna tradicija, ekološka naravnanost in vpeljava novih ter svežih znanj, nas naredi dolgoletne strokovnjake na tem področju.

Našo strokovnost odraža tako naša pestra ponudba balkonskih oken, dvokrilnih in drugih lesenih oken na zalogi, kot tudi spoštljiv in profesionalen odnos do naših strank. Vedno smo vam na voljo, da vam pomagamo in svetujemo. Kot smo že omenili, so naša okna ekološka, izdelujemo jih iz kvalitetnega smrekovega, macesnovega, jelkinega in hrastovega lesa. Barvo okvirja pa lahko izberete iz naše barvne karte.

Ker se zavedamo, da je odločitev katera okna izbrati velika, vam svetujemo, da si ogledate našo ponudbo vseh lesenih oken na zalogi, ki jo najdete na spletni strani ali pa nas pokličete. Dvokrilna lesena okna, balkonska in druga lesena okna na zalogi v naši ponudbi, so narejena po najnovejših tehnoloških standardih s spoštovanjem tradicije. Naša okna in vrata so narejena iz najkakovostnejšega materiala, pri sami izdelavi stremimo k popolnosti, dosegamo boljše termične lastnosti, bolj praktične rešitve pri odvodnjavanju in sistemih odpiranja, testiramo in razvijamo nove okenske profile, a obenem ohranjamo našo dolgoletno tradicijo in pridobljeno znanje.

Prepričajte se sami in obiščite našo spletno trgovino ali prodajni salon, kjer si lahko pogledate vsa lesena okna na zalogi, mi pa vam bomo z veseljem svetovali, katera okna izbrati za vaš dom. Veselimo se vašega obiska.

 

alu-les-okna




Zemljevid
Kli Logatec povpraševanje

Vas zanima več?

Brezplačno povpraševanje