Konfigurator vhodnih vrat

Želim ponudbo

   +386 1 7558 110

   okna.kli@oknakli.si

germany austria switzerland

Lesena okna za topel dom in brezhibno udobje

Le redki se lahko pohvalijo s tako dolgo tradicijo, kot jo ima podjetje OKNA KLI Logatec®. Naša lesena okna so na trgu prisotna že 65 let, zato naše proizvode poznajo različne generacije ljudi. »OKNA KLI« so od nekdaj tudi pojem kakovosti.

 

...

Še pred nekaj desetletji je bil les edina izbira, ko so se ljudje odločali za okenske okvire stanovanjskih stavb. Danes so na voljo tudi drugi materiali (PVC, aluminij) in kombinacije posameznih materialov (alu-les, pvc-alu), zato je le še tretjina oken na slovenskem trgu lesenih.

 

V zadnjem času je vseeno mogoče opaziti porast kupcev, ki se odločajo za nakup in montažo lesenih oken, predvsem pri nizkoenergijskih in pasivnih (okolju prijaznih) gradnjah. Morda je to posledica dejstva, da se ljudje vse bolj zavedajo svojega vpliva na okolje, gotovo pa so k temu pripomogle tudi subvencije, ki spodbujajo uporabo naravnih, okolju prijaznih materialov.

 

Sodobna lesena okna so narejena iz lepljenih nosilcev, saj s tem preprečimo delovanje lesa (krivljenje, povešanje). Ena glavnih prednosti lesenih oken, ki je ostali materiali (PVC in aluminij) nikoli ne bodo mogli doseči je ta, da je les naraven in okolju prijazen material. Vsi leseni izdelki, med katere sodijo tudi okna iz lesa, imajo prijeten videz in toplino naravnega materiala. Za pridobivanje in obdelavo lesa je potrebna bistveno manjša količina energije kot za PVC ali aluminij, kar pomeni tudi manj izpustov CO2. Les je v Sloveniji zaradi velike pogozdenosti (kar 60%) lahko dostopen material, ki ga ni potrebno uvažati.

 

Pri izbiri kvalitetnih oken so pomembne toplotne lastnosti oken (toplotna prehodnost stekla in okvirja, energijska prehodnost stekla), pri čimer okvir igra pomembno vlogo, saj predstavlja kar 25-35% površine okna. Izmed vseh materialov za izdelavo oken ima les najmanjšo toplotno prehodnost in ga smatramo za toplotni izolator. Ker so okna le tako dobra, kakor dobro so vgrajena, se pri gradnji nizkoenergijskih in pasivnih hiš najpogosteje vgrajujejo lesena okna po načelih RAL montaže.

 

Ponudniki PVC oken pogosto izpostavljajo potrebo po vzdrževanju lesenih oken kot njihovo glavno slabost. Vendar v resnici vsa okna potrebujejo določeno količino vzdrževanja, saj imajo vsa okna okovja, ki jih je tudi potrebno vzdrževati. Res je, da je pri lesu potrebno biti bolj pozoren na spremembe lesa pri okvirju, vendar se poškodbe (če se pojavijo in jih hitro opazite) lahko tudi sanira, česar se pri PVC oknih ne da. Kadar na lesena okna nanesete novo plast barve bodo ponovno videti kot nova, to pa ni tako slabo?

 

Naša ponudba obsega različne profile lesenih oken, ki zadostijo vsem zahtevam pri izgradnji ali obnovi vašega doma. Izbirate lahko med različnimi tipi lesenih oken: KLI Lignum 68, KLI Lignum 78mm in KLI Still 68/78. Z vsakim od njih vam lahko z ustrezno zasteklitvijo izdelamo energijsko varčna sodobna okna. Ob njih boste v zimskem času uživali v toplem domu, ob zmanjšani porabi energije, poleti pa vas bodo varovala pred soncem in pregrevanjem. Les kot naraven material v bivalni prostor vnaša toplino, prijetno atmosfero, obenem pa se ponaša z dolgo življenjsko dobo.

Preberi večZemljevid
Kli Logatec povpraševanje

Vas zanima več?

Brezplačno povpraševanje