Konfigurator vhodnih vrat

Želim ponudbo

   +386 1 7558 110

   okna.kli@oknakli.si

germany austria switzerland

Okna

Okna in vrata niso le odprtine za svetlobo, zračenje in vstopanje v hišo, temveč razodevajo tudi srce in dušo vašega doma. Vaš dom lahko postane edinstven in posebej zanimiv, saj okna, balkonska in vhodna vrata izdelujemo iz različnih materialov in v vseh možnih oblikah in barvah, da ustrežemo vašim željam in potrebam.

 

Okna so ključnega pomena za udobje v zaprtih prostorih in prijetno bivanje v hišah. So tisti del stavbe, ki združuje kvalitete zunanjih in notranjih prostorov. Hkrati ščitijo pred negativnimi vplivi iz okolja in notranje prostore osvetljujeo ter jih povezujejo z zunanjimi.

 

Zelo radi vam bomo pomagali pri izbiri stavbnega pohištva "po vaši meri", saj so časi, ko smo na tržišču lahko kupili le pravokotna okna standardiziranih dimenzij, že zdavnaj mimo. Sodobna konstrukcija in tehnologija ter sodobni materiali in okovja omogočajo neomejene oblikovalske možnosti. Vaša okna lahko z različnimi dodatki posnemajo navdih pretekle arhitekture in tradicije, ali pa pogumno nakazujejo trende prihodnosti.

 

Naši izdelki ustrezajo vsem evropskim standardom, poleg tega so sodobno oblikovani in obdelani z najkvalitetnejšimi materiali, ki zagotavljajo trajnost in poceni vzdrževanje. Široka paleta toplotno in zvočno izolativnostnih vrednosti vam omogoča tudi zaščito pred hrupom, s tem pa nismo pozabili na varnost, ki je predpogoj za udobno bivanje in ena osnovnih potreb vseh ljudi.

 

Izbira oken: Lesena ali les/alu okna? Dvoslojna ali troslojna zasteklitev? Dodatno izboljšanje termičnih lastnosti z nizkoemisijskimi nanosi ali plinom? …

 

Preden si začnete odgovarjati na zgoraj navedena vprašanja bi morali razmisliti o tem kaj želite z novimi okni doseči in kaj dejansko potrebujete. Na podlagi tega morate določiti kriterije, ki vam bodo služili kot merilo pri odločanju o izbiri oken. Za boljše razumevanje lastnosti oken si lahko ogledate podstran kakovost oken.

 

Če gre za novogradnjo nas zanima, če se ravnate po minimalnih standardih ali želite doseči standard nizkoenergijske ali pasivne hiše. V kolikor menjate okna pri obstoječih objektih je pomemben razlog za njihovo menjavo. Morda so stara že tako potrošena, da ne služijo več funkciji in zato rabite nova okna? Ali pa ste se za mejavo oken odločili, ker želite zmanjšati toplotne izgube in izboljšati bivanjske pogoje? V tem primeru verjetno upate, da si boste v razumnem času z zmanjšanjem stroškov ogrevanja morda v celoti povrnili investicijo v stavbno pohištvo. Če ste slučajno lastnik nepremične kulturne dediščine vas bo Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije verjetno omejil pri izbiri materiala in obliki oken (na originalen material in obliko, v želji da bi ohranili avtentičen videz dediščine).

 

Na področju razvoja stavbnega pohištva se je navečji napredek v zadnjih desetletjih zgodil ravno pri tehnologiji oken. Pri izbiranju oken nas zanimajo predvsem toplotne in svetlobne lastnosti oken in nenazadnje tudi cena. Prava kombinacija le-teh je klučna za pametno odločitev. Glede na lokacijo, kamor nameravate montirati okna, pa je v razmislek potrebno vzeti tudi zvočno izolativnost oken, pri tem naj omenimo, da standardna dvoslojna zasteklitev nudi dovolj dobro zvočno zaščito, če ne gre za močnejši hrup.
Zemljevid
Kli Logatec povpraševanje

Vas zanima več?

Brezplačno povpraševanje