Konfigurator vhodnih vrat

Želim ponudbo

   +386 1 7558 110

   okna.kli@oknakli.si

germany austria switzerland

 

Senčila so lahko toplotni, zvočni in svetlobni izolator

Poleg tega, da nudijo pogled iz notranjosti ter vanjo prepuščajo svetlobo, so okna tudi del stavbne opreme, ki lahko močno poudari in vpliva na življenjski stil njenih prebivalcev. Skozi zgodovino postajajo vse večja, bivalni prostor pa se vedno bolj odpira v okolico. Ker je temu tako, posegamo po različnih pripomočkih kot so senčila, ki nam omogočajo ustvarjanje sence ter na ta način omejevanje svetlobe, ki podnevi prodira v prostor, nad vse pa so uporabna tudi za varovanje naše zasebnosti.  

Senčila KLI Logatec

 

Pravilna uporaba senčil omogoča ugodnejše bivalne pogoje ter precejšen prihranek energije, skozi celo leto. V poletnem času učinkovito preprečuje prekomerno segrevanje prostorov ter omejuje uporabo klasičnih klimatizacijskih sistemov, pozimi pa poskrbi za dodatno toplotno izolacijo (preprečujejo izgubo toplote).

Najpogosteje uporabljene vrste senčil so rolete, žaluzije, lamelne zavese (vertikalne žaluzije), pliseji (plise zavese), roloji, tende ali markize, komarniki, polkna, folije, screen senčila in podobno.

Ker živimo na lokacijah z različnimi značilnostmi, morajo biti senčila izbrana v skladu z lego stanovanja, podnebnimi lastnostmi in vrsto zasteklenih površin, za katere so namenjena.

Delimo jih na notranja in zunanja. V podjetju Okna KLI Logatec d.o.o. posebno pozornost namenjamo notranjim senčilom za lesena, drsna ter balkonska okna, naša ponudba pa poleg notranjih in balkonskih, zajema tudi na ponudbo zunanjih senčil in zaščito s polkni. Pri nas boste v našli odlične lesene in ALU polkne, ki se lahko barvno usklajujejo z zunanjimi senčili.

 

Vrste senčil

Rolete so večinoma zunanje senčilo in omogočajo največjo toplotno in zvočno izolacijo. Namenjene so popolni zatemnitvi prostorov, svetlobne zareze med lamelami pa omogočajo zračenje in delno regulacijo prodora svetlobe v prostor. Naj poudarimo ALU/PVC rolete, ki vlogo senčenja opravljajo zelo dobro, saj svetlobe skoraj ne prepuščajo, kar nam omogoča, da lahko prostor popolnoma zatemnimo.

 

Žaluzije so narejene iz aluminijastih ali lesenih lamel, različnih širin in debelin. Lahko so zunanje ali notranje, namesti pa se jih lahko tudi med stekla. Ti dve vrsti sta si pravzaprav dokaj podobni, saj lahko obe popolnoma dvignemo ali spustimo, razlikujeta se le v tem, na kateri strani okna sta postavljeni. Ob vročih poletnih dnevih se nam na primer ni potrebno odločati med zatemnitvijo in hladom ali svetlobo in vročino, kot pri roletah, temveč lahko blokiramo le neposredne sončne žarke, kar prepreči pregrevanje prostora, vseeno pa pridobimo dovolj odbitih žarkov, ki bodo osvetlili notranjost. Kot smo že ugotovili, imajo to prednost, da lahko njihove lamele obračamo za skoraj 180°, s čimer natančno uravnavamo količino in smer svetlobe, ki jo bomo spustili v prostor. Zunanje okenske žaluzije OKNA KLI so kvalitetna in moderna senčila, kot taka primerna za vgradnjo v večino klasičnih enodružinskih hiš in stanovanj. Naša ponudba zajema več tipov žaluzij, za katere izvajamo tudi montažo.

 

Lamelne zavese ali vertikalne žaluzije so na posebni karnisi viseči tekstilni trakovi, ki so primerni za zasenčenje velikih steklenih površin (dnevne sobe, poslovni prostori itd.), pa tudi poševnin in polkrožnih odprtin. Zaradi enostavne uporabe in vzdrževanja lahko povsem nadomestijo klasične zavese.

 

Iz podobne vrste tekstila so izdelani tudi roloji, ki lahko prosto visijo na stropu ali steni, ali pa so v aluminijasti kaseti pritrjeni na okvir okna in vodeni z aluminijastimi vodili.

 

Plisirana zavesa ali plise je notranje dekorativno senčilo iz gubanega finega platna, ki omogoča zasenčitev vseh steklenih površin.

 

Tende in markize so sezonsko zunanje senčilo, primerno za senčenje balkonov in teras. Izdelane so iz impregniranega platna, ki ne prepušča vode in sončnih žarkov. Vgrajujemo jih na fasado, strop ali ostrešje, lahko pa se jih postavi tudi na samostoječe ogrodje.

 

Komarniki

Komarnik za oknoPoleg vsega omenjenega, na trgu najdemo tudi komarnike, ki jih lahko montiramo na senčila, ter se tako v toplejši sezoni zaščitimo proti nadležnim insektom, hkrati pa naš bivalni prostor ohranimo dovolj svetel ter vedno preskrbljen z zadostno količino svežega zraka.

Komarnik za okna je lahko fiksen, premičen ali v obliki rolete. Drsni komarniki se najbolj pogosto uporabljajo za montažo na panoramske stene, ki nas zaščitijo pred insekti na prehodih na balkon ali teraso. Izdelani so iz kvalitetnih materialov, pritrditi pa jih je mogoče na različne vrste vrat. Njihovo odpiranje in zapiranje je preprosto, saj se v ta namen večinoma uporablja vodila, s pomočjo katerih, ob uporabi minimalne sile, enostavno zdrsnejo vstran. Standardna barva okvirja takega komarnika je bela, v podjetju Okna KLI Logatec d.o.o. pa omogočamo tudi naročila v drugih barvah, po RAL barvni lestvici.

 

Polkna

Lesena polknaPolkna so lahko odličen stilski dodatek k izgledu stavbe, služijo pa pred vsem kot zaščita pred zunanjimi vremenskimi vplivi kot so sonce, dež, veter, led in sneg, ter radovednimi pogledi iz okolice.

V podjetju Okna KLI Logatec ponujamo polkna izdelana iz lesa ali aluminija, primerna za različne tipe oken, ki jih lahko, na podlagi dolgoletnih izkušen, izdelamo po želji ter prilagodimo zahtevnosti posameznega objekta.

Naša lesena polkna so izdelana iz prvovrstnega lesa in opremljena s kakovostnim okovjem, ki omogoča številne načine odpiranja, aluminijasta pa ponujamo v različnih lesnih barvnih odtenkih ter vseh barvah po RAL lestvici.

 
Zemljevid
Kli Logatec povpraševanje

Vas zanima več?

Brezplačno povpraševanje