Konfigurator vhodnih vrat

Želim ponudbo

   +386 1 7558 110

   okna.kli@oknakli.si

germany austria switzerland

Subvencije Eko sklada za lesena okna 2014-ZAKLJUČENO

Nepovratna finančna sredstva Eko sklada RS za nakup lesenih oken OKNA KLI Logatec

Eko sklad RS je za leto 2014 ponovno razpisal sredstva za dodeljevanje nepovratnih finančnih sredstev za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb.

Eko sklad bo letos med drugim subvencioniral tudi vgradnjo energijsko učinkovitega lesenega zunanjega stavbnega pohištva v starejše stanovanjske stavbe.

Sredstva lahko pridobite, če boste stara okna menjali z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni s toplotno prehodnostjo U ≤1,2 W/m2K, skladno s standardom SIST EN 14351-1. Energijsko varčna okna OKNA KLI Logatec ustrezajo vsem zahtevam za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev za nakup oken. Vsa okna, za katera želite uveljavljti subvencije morajo biti vgrajena po standardih RAL montaže, ki je pri našem podjetju že nekaj časa ustaljena praksa.

Z uveljavljanjem subvencije vam bo sklad povrnil do 25% priznanih stroškov oz. maksimalno 100€/mza največ 30m2 površin lesenega stavbnega pohištva (za okna, balkonska vrata, fiksne in drsne zasteklitve). Vhodna in garažna vrata ter povečave obstoječih ali nove odprtine se ne subvencionirajo. Novost letos so višje spodbude (do 50%) za ukrepe pri obnovi stavb na območjih, ki so bila sprejeta z odlokom o načrtu za kakovost zraka.

Vlogo za pridobitev subvencije mora vlagatelj obvezno vložiti pred nakupom, skupaj s predračunom in slikami fasade. Eko sklad ugotovi ali je vloga popolna. Če ni, pozove k dopolnitvi v roku 15 dni. Ko je vloga popolna Eko sklad vlagatelju izda odločbo in pogodbo, ki jo mora vlagatelj podpisati in vrniti v roku 15 dni. Ko je investicija zaključena se na Eko slad pošlje zaključno dokumentacijo, na podlagi katere bo prejemniku izplačana nepovratna finančna spodbuda v roku 60 dni od prejema popolne zaključne dokumentacije.

Pohitite, saj so sredstva za subvencije tudi v letu 2014 omejena. Obiščite naš prodajno razstavni salon, kjer vam bomo svetovali pri nakupu oken, ki ustrezajo vsem razpisnim pogojem. Brezplačno vam bomo izpolnili vlogo za pridobitev nepovratne subvencije za nakup oken.

 

Vso potrebno dokumentacijo si lahko natisnete spodaj:

vloga za subvencijo EKO SKLAD

javni poziv 24SUB-OB14 EKO SKLAD
Zemljevid
Kli Logatec povpraševanje

Vas zanima več?

Brezplačno povpraševanje