Konfigurator vhodnih vrat

Želim ponudbo

   +386 1 7558 110

   okna.kli@oknakli.si

germany austria switzerland

VRHUNSKA lesena okna iz najboljšega lesa

Poceni lesena okna KLI LogatecJe prišel čas za zamenjavo oken in se sprašujete, kje dobiti ugodna lesena okna? Pravi odgovor vam ponujamo v podjetju Okna KLI Logatec, ki že 65 let nudi najbolj kvalitetna lesena okna. Celovito ponudbo visoko kakovostnega stavbnega pohištva, od svetovanja do strokovne vgradnje in servisiranja, dopolnjuje izdelava po naročilu. Za izdelavo oken največ uporabljamo smrekov, macesnov (lesena macesnova okna) in hrastov les, seveda pa ugodimo tudi željam bolj zahtevnih strank.
Tehnološko napredna, vizualno dovršena navadna lesena okna so izdelana iz lepljenih nosilcev, saj s tem preprečimo delovanje lesa (krivljenje, povešanje). Dopolnila bodo vaš osebnostni slog in vam pomagala do opaznih prihrankov pri porabi energije. PVC okna so sicer bolj ugodna izbira, kar se tiče cene, glede kakovosti pa niso nikakor primerljiva z lesenimi. Ena glavnih prednosti lesenih oken, ki je ostali materiali (PVC in aluminij) nikoli ne bodo mogli doseči je ta, da je les naraven in okolju prijazen material. Vsi leseni izdelki imajo prijeten videz in toplino naravnega materiala. Za pridobivanje in obdelavo lesa je potrebna bistveno manjša količina energije kot za PVC ali aluminij, kar pomeni tudi manj izpustov CO2. Po zaslugi kakovostne izdelave vrhunsko izdelana lesena okna potrebujejo minimalno vzdrževanje.

 

Ugodna in energijsko varčna lesena troslojna okna

Okna predstavljajo najšibkejši člen pri toplotni zaščiti objekta, zato je pomembna pravilna izbira oken in njihova montaža. Zasteklitev okna je tista komponenta, ki zaradi svojega deleža površine glede na celotno površino okna najbolj vpliva na toplotno prehodnost. Poleg dvoslojnih se na tržišču pojavljajo tudi lesena troslojna okna. Varčna troslojna okna so res nekoliko bolj izolativna kot dvoslojna, vendar pa po drugi strani prepuščajo tudi precej manj svetlobe. 

Čeprav so dvoslojna okna danes še vedno standardna izbira, vam svetujemo, da se raje odločite za troslojna okna. Najpogosteje se uporabljajo troslojna stekla z low-e nanosi ter polnjena s plinom argonom, Ug vrednosti pa do 0,7 W/m2K. Seveda obstajajo tudi stekla s še boljšimi lastnostmi, polnjena s kriptonom, vendar je cena za tovrstna troslojna okna tudi sorazmerno višja. Pri izbiri stekla je pomemben dejavnik tudi izbira medstekelnega distančnika.
Standardni zasteklitveni distančniki so bili dolga leta aluminijasti. Vendar se v zadnjih letih za izboljšanje karakteristik stekla in preprečevanje rosenja vgrajujejo t.i. termo distančniki (medstekelni distančniki s toplim robom), ki zmanjšujejo linijski prehod toplote. S tem se zmanjšujejo toplotne izgube in možnost nastanka kondenza na robovih izolacijskih stekel (rosenje stekel).

Ne sprašujte se več, kje dobiti kakovostna lesena okna, temveč obiščite naš prodajno razstavni salon. Svetovali vam bomo tudi, ali izbrati dvoslojna ali troslojna okna.
Zemljevid
Kli Logatec povpraševanje

Vas zanima več?

Brezplačno povpraševanje